Carrefour Polska uczy zdrowego żywienia podczas Pikniku Naukowego

150x110

Firma Carrefour Polska będzie obecna w Pawilonie Francuskim podczas 20. Pikniku Naukowego, który odbędzie się 7 maja w Warszawie. Głównym tematem tegorocznej edycji będzie związek nauki i zdrowia. Odwiedzający dowiedzą się jak prawidłowo komponować posiłki. Działania firmy to element prowadzonej polityki biznesu odpowiedzialnego społecznie oraz kilkuletniej współpracy z Instytutem Francuskim.

Carrefour po raz pierwszy weźmie udział w tym wydarzeniu i będzie obecny w Pawilonie Francuskim, zorganizowanym przez Instytut Francuski oraz Ambasadę Francji. Promowanie zdrowia oraz aktywnego stylu życia jest ważną częścią działalności Carrefour Polska. Firma angażuje się w wydarzenia sportowe, edukacyjne, a także rozwija asortyment zdrowych produktów w swoich sklepach. W ramach prowadzonych działań Carrefour rozwija między innymi kampanię „Z miłości do Zdrowia”, której celem jest promocja zdrowego i świadomego stylu życia. Firma wspiera swoich klientów, pracowników oraz wszystkich Polaków w dokonywaniu odpowiednich wyborów żywieniowych i w podnoszeniu poziomu świadomości na temat zdrowego żywienia.

Stoisko Carrefour Polska podczas Pikniku Naukowego na Stadionie PGE Narodowym będzie można odwiedzać przez cały dzień, od godziny 11:00 do 20:00. Na miejscu goście skorzystają, między innymi, z profesjonalnych konsultacji dietetycznych. Dietetyk udzieli zainteresowanym informacji na temat właściwego żywienia, zbilansowanej diety oraz poprawnego przygotowywania posiłków. Odwiedzający będą mogli wziąć udział również w specjalnym quizie wiedzy na temat odżywiania z atrakcyjnymi upominkami do wygrania. Dodatkowo, przez cały dzień będą organizowane zabawy dla najmłodszych.

Obecność Carrefour Polska w pawilonie Instytutu Francuskiego jest elementem partnerstwa obydwu organizacji przewidzianego w 2016 roku. W ramach współpracy partnerzy zrealizują szereg nowatorskich wydarzeń, mających na celu promocję francuskiej kultury i sztuki, innowacyjności oraz współpracy nauki i biznesu na polskim rynku. Efektem tych działań były, między innymi, lutowe warsztaty kuchni molekularnej, które poprowadził profesor Hervé This – jeden z prekursorów światowej gastronomii molekularnej.

                                                                                                                               

Informacje dodatkowe


dostarczył infoWire.pl